EHBO Vereniging Sassenheim

Nieuws

EHBO Sassenheim genomineerd voor de Teylinger Vrijwilligersprijzen 2023!

Eenmaal per jaar zet de gemeente Teylingen activiteiten en projecten van en door vrijwilligers in het zonnetje. Dat gebeurt in de vorm van de Teylinger vrijwilligersprijzen: een trofee en een geldbedrag als eerste prijs, geldbedragen voor de 2e en de 3e prijs…. Voor de Teylinger vrijwilligersprijzen 2023 zijn veertien projecten genomineerd. Ieder met zijn eigen impact en inspirerende waarde! De jury beraadt zich om uiteindelijk 3 winnaars aan te wijzen. De uitreiking zal plaatsvinden op 8 december (in de week van de Vrijwilliger). Maar eerst mag het publiek een winnaar kiezen via een internetpoll. Deze is geopend van 18 tot en met 26 november.

In de weken voorafgaand aan de Publiekspoll zal van elke genomineerde een vlog verschijnen op de socials. Klik hier om de vlog van de EHBO Sassenheim te bekijken. Volg het Youtubekanaal van Welzijn Teylingen om uiteindelijk alle vlogs te bekijken.

Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout – Nieuws


EHBO Vereniging Sassenheim doet mee met Rabo ClubSupport 2023!

Rabo-leden kunnen van 4 t/m 26 september stemmen. Op vele evenementen zijn we er voor u, kunnen wij nu op uw stem rekenen?

Stem in de Rabo App of online op www.rabobank.nl/clubsupport. Uw stem levert onze vereniging geld op, waardoor wij weer materialen aan kunnen schaffen.

Op onderstaande poster staan onze Lotus slachtoffer Anne-Sophie met cursist Marcha afgebeeld.

Cursist vertelt: “De lessen met Lotus slachtoffers zorgen voor verdieping. Het is niet altijd meteen duidelijk wat iemand mankeert. Door goed te kijken, luisteren en uit te vragen kun je de hulpvraag verhelderen. En van daaruit kun je proactief handelen.  De kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn, verkrijg je alleen door te oefenen in de praktijk.”

Klik hier voor meer informatie over de Rabo Clubsupport actie. #raboclubsupport

Ps. U vindt ons in de zoekmachine op E.H.B.O Sassenheim


Wij doen ook mee!

In Teylingen zijn heel veel voorzieningen en activiteiten waar inwoners zonder verwijzing gebruik van kunnen maken. Deze helpen inwoners om zich gezond en energiek te voelen en mee te doen in de maatschappij. Denk aan sportclubs en culturele verenigingen, maar ook aan organisaties waar je terecht kunt met vragen over ontmoeting, welzijn en omgaan met geld. Ze staan nu (bijna) allemaal op de website www.meedoeninteylingen.nl. Handig! Op deze manier werkt Teylingen aan een energieke en krachtige samenleving. Onze EHBO vereniging kan je hier vinden!


Uitslag Rabo Clubsupport 2022

Wow! Vandaag mochten wij deze mooie cheque in ontvangst nemen. Wij zijn verrast en erg blij hiermee. Ontzettend bedankt aan iedereen die op ons heeft gestemd en natuurlijk ook aan de Rabobank! #raboclubsupport


Rabo Clubsupport actie 2022

Wij doen mee met de Rabo Clubsupport actie. Als je lid bent van de Rabobank dan kun je je stem uitbrengen op onze vereniging. Hoe meer stemmen er vallen op onze vereniging, hoe meer geld we mogen ontvangen ter donatie. Je kunt o.a. stemmen in de app vanaf 5 september 2022 t/m 27 september 2022, zoek dan op E.H.B.O. Vereniging Sassenheim, dankjewel! Klik hier voor meer informatie over de Rabo Clubsupport actie.


Opening seizoen 2022/2023

Gisteren is ons seizoen 2022/2023 geopend! Met veel zonneschijn, een hapje en een drankje genoten we van een leuk programma in ons mooie park Park Rusthoff, waarbij we gebruik maakten van de locatie Sassennest. Het was leuk om vele van jullie weer te kunnen ontmoeten! Twee fantastische vrijwilligers/gastheer/gastvrouw hebben ons heel hartelijk ontvangen.

Donatie

We werden enorm verrast door een prachtige donatie van maar liefst 2000,- door Stichting Kringloop Herenstraat 63 Voorhout. Met deze donatie kunnen we onze tassen aan gaan vullen met #stopdebloeding sets en een nieuwe #aed aanschaffen. Daarnaast kunnen we ons oefenmateriaal aan gaan vullen!  We willen nogmaals onze dank uitspreken aan Stichting Kringloop Voorhout!

Facebook

Kijk vooral ook eens op onze facebooksite, hier zijn ook foto’s te vinden van de opening nieuwe seizoen!


EHBO versus BHV

Aan het woord is: Astrid Rombouts.

Ze vond dat de EHBO- verenigingen weinig bestaansrecht meer hadden, nu mensen veelal geschoold werden via hun werk, ook al waren deze scholingen vaak BHV gericht.

Nog niet zo lang geleden was ik op verjaardagsvisite en raakte ik in gesprek met één van de andere aanwezigen. Ik vertelde dat ik de volgende dag eigenlijk zou gaan posten bij een dorpsevenement, de City Swim. Helaas was dat evenement afgelast vanwege de zwemwaterkwaliteit, door de warme zomer was dit niet al te best. Posten bij de evenementen die wij als EHBO-verenging bemannen zijn altijd erg leuk en tegelijk dankbaar. We zijn altijd aanwezig met z’n tweeën en naar gelang de grootte van het evenement met een groter team. De bezoekers van een evenement zijn veelal vrolijk en de sfeer is vaak heel gezellig. Als EHBO-er kom je veel in sociaal contact met anderen en in een dorp is dat leuk. Even een praatje hier en een praatje daar. Maar, als het erop aankomt, dan staan we er ook echt: als EHBO-er.

Mijn gesprekspartner luisterde geïnteresseerd en vroeg wat ervoor nodig was om te mogen posten op evenementen. Het leek haar leuk en ze had haar diploma. Direct schoot ik overeind, want we komen altijd mensen tekort. Toen bleek dat ze een BHV diploma had, moest ik haar teleurstellen, want helaas, je hebt écht een EHBO-diploma nodig om te mogen posten als EHBO-er.

Ze zei daarop tegen mij dat EHBO-verenigingen weinig bestaansrecht meer hadden, nu mensen veelal geschoold werden via hun werk, ook al waren deze scholingen vaak BHV gericht

En dan kom je op het verschil tussen de officieel erkende EHBO en BHV uit….

Ik vertelde haar over de verschillen en wat onze leden moeten doen om hun diploma geldig te houden. Dat een BHV-er veelal leert te handelen bij incidenten die in een werkomgeving gebeuren en dat een EHBO-er volgens het Oranje Kruis wordt opgeleid, om in alle mogelijke ongevallen, thuis, op straat of op evenementen te kunnen handelen.

Het grote verschil is vooral dat een EHBO-er verdiept en verbreedt geschoold en competent is ten opzichte van de BHV-er.

En ja, ze heeft ook wel deels gelijk. Want EHBO-verenigingen hebben het niet gemakkelijk, zeker niet na twee corona-jaren waarin we geen beginnerscursus konden starten en we online lessen hebben gevolgd. Het heeft leden gekost, die dat niet zagen zitten en hun diploma zagen verlopen. Ook hebben we te maken met vergrijzing. Er zijn een aantal vrijwilligers die veel voor de vereniging doen, maar ook een dagje ouder worden en dat niet kunnen blijven doen.

En veel mensen geven zich inderdaad minder snel op voor een EHBO- cursus, als ze al een BHV-diploma hebben.

Maar wist u dat u door eerder opgedane kennis en vaardigheden u al een goede achtergrond en basis hebt, mocht u alsnog willen starten met een EHBO-cursus? En dat het volgen van een cursus EHBO goed aansluit als verdieping en verbreding van uw competenties? Dan levert het toch nog iets op, mocht u willen starten met een EHBO-cursus. We zien uw aanmelding graag tegemoet 🙂

Astrid Rombouts

(Waarnemend) Voorzitter EHBO Vereniging Sassenheim

*inhoud is met toestemming geplaatst